2014. november 18.

Nem a hálózatépítést adom el Neked.

Milyen bogyók ezek? Mi, hálózatépítés? Haggyá' má', ez engem nem érdekel! Sokszor vagyunk szereplők hasonló "beszélgetésben" az egyik, vagy a másik oldalon. És erre a MLM cégek még rá is tesznek egy lapáttal, "építs hálózatot, mert csak úgy keresel pénzt"! És még azt hiszik, hogy ezzel jól "megmotiválják" az embereket. Hát egy nagy frászt!


Ebben az életemben legalább öt MLM cég keresett meg azzal, hogy lépj be (jó nagy kezdőcsomaggal), havonta vásárolj (jó drágán, és sokat), és minél több embert próbálj meg rávenni, hogy ők is lépjenek be, és majd 3-5 év múlva már pénzt is kereshetsz. Nooormááális?

Azon csodálkozom, hogy egyáltalán dolgozik valaki is MLM cégbe. De, ha már mégis beléptél, a következő frászt azzal hozzák rád, hogy készíts névlistát! Néééévliiiista?
Infarktus közeli állapotba kerülsz, ha belegondolsz:
- Kiket írjak fel?
- Hívjam fel őket egyenként? És mit mondjak? Biztosan elzavar a francba! És ekkor már az egész tested viszketni kezd.
- Hívjam fel azt, akivel már 10 éve nem beszéltem? És mit mondjak neki? Izomrángatás előjön, és még az izzadás is.
- Végigtelefonáltam, elfogytak a nevek. Hívjam fel az ismerősök ismerőseit? Na, ettől már tényleg mellkasi fájdalmaim vannak.
- Vége, elfogytak a nevek, ennyi volt, feladom.

Egy páran megszánnak, és eljönnek a személyes találkozóra. Együtt érzően mosolyognak, bólogatnak, és elmennek. Kinek hiányzik ez a stressz? Ki szeretne ilyen munkát? 

Többek között ezekből jön, hogy az emberek irtóznak már a szótól is, hogy emelem, meg hálózatépítés, meg "netwörkmarketing". És most az igazi hálózatépítésről beszélek, nem a pilótajátékokról!

Néhány alapszabályt kidolgoztam, amin Te is elgondolkodhatsz:
- A nagy összegű, 80-150 ezer forintos regisztrációs díjak azért vannak, hogy legyen mit elosztani a feletted lévők között, akik már eddig is jó pénzt kerestek, és most még Te is fizetsz nekik.
- Mivel havi kötelező vásárlás van, ezért eszed rendesen, már az egész család eszi, már a rokonság is, de még mindig tele van a spájz is. Hiányzik ez Neked?
- Ne bízzál benne, hogy rövid időn belül Te nagy pénzt fogsz keresni ezzel, viszont, ha szépen építed, akkor már az első lépéseknél kedvezményt kaphatsz, majd kis pénzek folydogálnak be, később már akkora pénzek (50-100 ezer forint), amire már azt mondod, hogy megéri, ez egy nagy lökést ad, hogy folytasd, és megélj belőle. Tehát, szinte azonnal jöhetnek a kis sikerek, és lépésről, lépésre haladhatsz a célod felé. 
- Ne írj névlistát, ne keress magad alá hálózatépítőket! Fogyasztókat keress, akik valamilyen problémára keresnek megoldást, esetleg tartanak egy jövőbeni kellemetlenségtől (pl. betegségtől), vagy célok, vágyak hajtják, amire Te tudsz megoldást.
- Amennyiben jó, hatásos a termék, tehát tényleg kielégíti a fogyasztóid igényét, belőlük válhat igazi hálózatépítő. Erzsike néni elmondja a tapasztalatait (vagy mások meglátják a pozitív változást), és ajánlj Téged, akik már Tőled vásárolnak. Józsi, akinek szintén pozitív tapasztalatai vannak, már mélyebben belegondol, sok ember érdeklődik nála, így neki már érdemes belépnie, tehát ő már elindult a hálózatépítés felé, mert sok fogyasztót tud szerezni.
- Próbáld ki a terméket, vagy arra hallgass, akiben megbízol, esetleg látod rajta a változást. Amennyiben kicsi a regisztrációs díj, akkor próbáld ki nyugodtan, hiszen semmit sem veszíthetsz.
- Olvass cikkeket, terméktapasztalatokat, gondold végig, hogyan fog ez segíteni a Te problémáidon. Esetleg keress ismerőst, aki már használ ilyen terméket.
- Ne vásárolj "orrba-szájba", csak annyit, amit megengedhetsz magadnak.

Ezeket (is) gondolom a hálózatépítésről. Végül joggal kérdezheted, hogy miért vagyok benne a DXN hálózatépítő cégben?
Erre egyszerű a válaszom: - Mert betartom a fenti szabályokat.

Kíváncsian várom a Te véleményedet is. Hozzászólásban, vagy privátban: potib1989@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsi vagyok a véleményedre, de kérlek, ne itt tombold ki magad.:)