2015. január 26.

Cukorbetegség gyógyítható?


Diabéteszesként gyakran belefutok olyan hirdetésekbe, melyekben azt állítják, hogy bizonyos termék meggyógyítja a cukorbetegséget. Ha személyesen beszélek az illetővel, akkor hamar kiderül, hogy a tájékozottsága, tudása egyenlő a nullával (semmi, zéró).
Már ott megakad, amikor rákérdezek, hogy 1-es, vagy 2-es típusú cukorbetegségre ajánlja a „csodaszert”. Fogalma sincs, hogy mi a különbség a kettő között, de biztos, ami biztos, rávágja, hogy mindkettőre.

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen hatása van a terméknek, rögtön rávágja, hogy csökkenti a vércukrot. Ezzel ne is foglalkozzunk tovább, igyál meg egy fehérbab teát (és még jó pár ilyen van), attól is lemegy 1-2 egységet a cukrod.
A 2-es típusúak esetében gyakran előfordul, hogy kizárólag a túlsúly miatt alakul ki a diabétesz, a béta sejtek nem tudnak annyi inzulint termelni, amennyi szénhidrátot befalsz. Tudom, nem egyszerű a fogyókúra, ráadásul szervi okai is lehetnek, például a pajzsmirigy problémák. Azt javaslom, először ezeket tedd rendbe, és a cukorbetegség, mint következmény magától elmúlik.

Nagyobb gond, ha már az immunrendszer támadja meg a béta sejteket. Autoimmun betegségnek diagnosztizálják, hiszen az immunrendszer „hibás kódként” értelmezi a béta sejteket, és egyszerűen megtámadja őket. Erre jelenleg nincs semmilyen gyógyszer, az immunrendszert kellene módosítani. Erre már vannak előrehaladott kísérletek, de egyes gyógynövények, gyógygombák is képesek befolyásolni az immunrendszer működését. Sok természetes gyógymódról lehet hallani, amely erősíti az immunrendszert, viszont nekünk elsősorban nem erősítésre van szükségünk, hanem az egyensúly kialakítására.

Amikor a cukorbetegségemet megállapították, akkor még volt valamennyi inzulintermelésem, így gyógyszerrel próbálkoztak, de rövidesen átállítottak inzulinra. Sajnos akkor még nem volt a Ganoderma elérhető, legalábbis nem volt ismert. Ha újra kezdhetném, akkor biztosan kipróbálnám, mert rengeteg jó terméktapasztalatokat hallok.
Régi „inzulin motorosok” esetében, mint amilyen én is vagyok (17 év inzulinnal), gyakorlatilag az összes béta sejt elpusztult, tehát csak inzulinbevitellel tudjuk megakadályozni, hogy édes legyen a vérünk. Erre az orvostudomány jelenlegi állapotában nincs gyógyszer, „együtt kell vele élni”. Ilyenkor már sokkal fontosabb, hogy a szövődményeket kerüljük el, vagy a kezdődőeket kezeljük alternatív módon is. Olyat keressetek, aminek gyulladáscsökkentő, vér-, és értisztító hatása van, hiszen szinte az összes szövődmény abból ered, hogy az „édes vér” kikészíti az ereinket, ráadásul gyulladás jelenhet meg kívül-belül az összes testrészünkön.
Tehát, ha alternatív megoldást kerestek, akkor ezekről a hatásokról győződjetek meg elsősorban.

Direkt nem beszéltem a diétáról, és a gyógyszer-, inzulinadagolás fontosságáról. Ezt meghagyom az orvosoknak, és egyéb fórumoknak. Ez nem egy receptküldő portál.
Nyugodtan szólj hozzá, ha van kiegészítő véleményed.
Írhatsz privátban is, szívesen fogadom a Te tapasztalataidat is:
    potib1989@gmail.com    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsi vagyok a véleményedre, de kérlek, ne itt tombold ki magad.:)