2014. október 26.

A Ganoderma csodaszer? Akkor eddig miért nem használták?

A Ganoderma (Japánban reishi, Kínában lingzhi, Magyarországon pecsétviaszgomba) felhasználásának történet 4000 évre nyúlik vissza. Az ősi Kínában a gyógyhatású szerek között a 2000 évesnél régebbi orvosi leírások kiemelten említik. 
Akkor miért nem használták?

Ebben az orvosi leírások könyvében 365 féle gyógynövényt írtak le, és osztályoztak. A Ganodermát a legjobbak között is a legkiválóbbnak nyilvánítottak. Akkor miért is nem használták ezt a csodaszert?

Miért nem alkalmazták a gyógyászatban?

1.    Nehéz begyűjteni. A ganodermákra általában véletlenül bukkannak rá. Ha meg is találják, könnyen lehet, hogy a rovarok kárt tettek benne, vagy a gomba kora miatt gyógyító ereje már régen elveszett.

2.    Nagyon sok hasonló fajta létezik. A hatásos fajtát nem lehetett megtalálni. Az elmúlt 30 év során több mint harmincféle ganodermát gyűjtöttek össze Tajvanon, de akár 200 fajta is létezhet. 


3.    A ganodermákat nem lehet időben begyűjteni, hogy megőrizzék gyógyító erejüket. Amikor a ganodermákat megtalálják, az öregedés miatt már szinte nincs is gyógyító hatásuk. A fiatal ganodermák keserű és édes ízűek, azonban az íz szinte teljesen elvész, ahogyan bőrszerűre keményednek. Csak a fiatal, növésben lévő ganoderma hatásos.


4.    Nincs határozott recept. A kínai gyógyítók által alkalmazott technikák és receptek általában olyan könyvekben talált információkon alapulnak, mint a Shang-Han-Lun és a Chin-Juei-Yao-Luch. Azonban egyik könyv sem ad megfelelő receptet a ganodermákra vonatkozóan.

A megoldást a termesztés jelentette, amit a japán kutatók 1972-ben kezdtek el. Malajziában Dato’ dr. Lim Slow Jin szenvedélyes érdeklődése a Ganoderma termesztése és gyógyító hatásai iránt odáig vezettek, hogy 1993-ban megalapította a DXN céget. Mára az ültetvénye 70 hektáros területen helyezkedik el, nemzetközi minőségbiztosítási rendszerek sora tanúskodik a bio termesztésről, a feldolgozás tisztaságáról.

További információkat itt talál.
Saját tapasztalatból mondom, regisztráljon, kezdje el a kávét fogyasztani, és teljesen megváltozik az élete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsi vagyok a véleményedre, de kérlek, ne itt tombold ki magad.:)