2015. január 26.

Mi motiválja a gyógyszeripart a cukorbetegség meggyógyítására?

A válaszom rövid: semmi! Mi a különbség az ebola és a diabétesz között?
Az összeesküvés elméleteket gyártóknak nagyon sok tekintetben igazuk van, hiszen már régen lehetne olyan gyógyszer, ami az immunrendszert „megszabályozná” abban a hibás értelmezésben, hogy ne támadja meg a béta sejteket, így megmaradjon az inzulintermelő képességünk.

Képzeld el, ha valaki feltalálna egy olyan gyógyszert, ami rövid időn belül meggyógyítana minden fajta cukorbetegséget. Szerinted mi lenne a gyógyszeripar reagálása? Anyagilag milyen következményei lennének, ha nem lenne többé szükség inzulinra, vércukor csökkentő gyógyszerekre? Ez még csak a rögtön jelentkező bevételkiesés. De azt is képzeld el, hogy akkor nem lennének szövődmények, tehát az ezekhez használt gyógyszerek is drasztikusan csökkennének. El tudod képzelni, hogy ez mekkora bevétel és profiteséssel járna? Biztosan található erre adat, de teljesen felesleges megnézni, hiszen ezermilliárd dollárokról lehet szó!
Ezek után mondja meg valaki, hogy mi az érdeke a gyógyszeriparnak a cukorbetegség gyógyítása?
Ezért mennek a kutatások abban az irányban, ahol a cukorbetegséget megtartják, de valamilyen kisegítő szert, eszközt fejlesztenek, mint például a mesterséges hasnyálmirigy, okos inzulinpumpák, stb.

Már 17 éve követem a cukorbetegség gyógyításával összefüggő fantasztikus kísérleteket. Szinte minden héten bejelentenek valamilyen új felfedezést, kifejtik a működési elvét, leírják az egérkísérletek csodálatos eredményeit, majd a végén lezárják azzal, hogy legjobb esetben a humánkísérletek három év múlva kezdődhetnek el, és legkorábban 10 év múlva lehet belőle tömegesen használható gyógyszer. De akkor hol vannak ezek?
Sokszor halljuk, hogy a diabétesz nagyon összetett, komplikált betegség, ezért nehéz a gyógyszert megtalálni. Ismerünk azonban hasonlóan komplikált betegségeket, ilyen például az ebola. Egy állandóan változó, komplex vírusról van szó, ráadásul alattomos, hiszen hosszú ideig képes rejtőzködni, viszonylag könnyen terjed, és a nem kezelt betegek jelentős részét megöli.

Az ebolára a gyógyszeripar rögtön ugrott, szinte azonnal több fajta gyógyszert fejlesztettek ki, és rövid időn belül több más gyógyszert is ígérnek. Érdekes, itt nem kell várni 10 évet a bevezetésükre! Ha valaki bevitte a vírust Amerikába vagy Európába, arra rögtön lecsaptak, és az esetek nagy részében képesek voltak gyógyítani. Hozzáteszem, szerencsére! A gyógyszeripar jól kidolgozott stratégiával működik, hiszen az ebola esetében nincs más megoldás, gyorsan terjed, és halálos.
Mi lenne vajon a gyógyszeripar stratégiája, ha az ebola betegség szinten tartható lenne? Ha a vírus csak nagyon lassan ölne? Ha egy gyógyszerrel lassítani lehetne a hatását, egy másikkal pedig meg lehetne akadályozni a fertőzést? Megkockáztatom, akkor a diabétesz kezelésére használatos stratégiájukat alkalmaznák.
Abban az összeesküvés elméletben azonban nem hiszek, hogy a gyógyszer lobbi irányítja a betegségek kialakítását, elterjesztését csak azért, hogy ezzel még több orvosságot tudjanak eladni. Ne felejtsük el, hogy ezen rendszer működéséhez nagyon sok egészséges emberre is szükség van, akik dolgoznak, fizetik a társadalombiztosítást, vagyis a gyógyszertámogatásokat.

Viszont van egy ajánlatom a gyógyszeripar számára: adják ide azt a pirulát, amelytől meggyógyulhatok, és én vállalom, hogy ugyanannyit továbbra is befizetek, mintha beteg maradtam volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsi vagyok a véleményedre, de kérlek, ne itt tombold ki magad.:)