2014. november 4.

A nyávogós és a bevállalós


Amiben leginkább különbözünk egymástól, az a gondolkodásmód. Pedig mennyire egyszerűbb lenne bevállalni valamit, mint kifogásokat keresni. Íme néhány példa az én üzleti tevékenységemből:




A nyávogós nem kezd ganoderma kávét inni, mert jó az neki ahogyan van. A bevállalós megkóstolja, és azt mondja, én is kipróbálom azzal a három dobozzal, ha már az ismerőseim mind életerősebbek, dinamikusabbak lettek tőle.

A nyávogós nem kezd webáruházba, mert "ki vásárolna tőlem?" A bevállalós 5.000-, Ft-ért regisztrál (ami két hónap alatt vissza is jön), és négy órán belül működő, termékekkel feltöltött webáruháza van.

A nyávogós nem hisz benne, hogy ezt bárkinek el tudja adni, a bevállalós meghívja a barátait, ismerőseit egy kávéra, és beszélget velük.

A nyávogós azt mondja, hogyan kereskedjek én online, a bevállalós nulla-egy szinten lévő számítástechnikai ismerettel ingyenes online tanfolyamokat keres, blogot nyit, amihez semmilyen előzetes tudás nem kell, és leírja azokat az érzéseket, amelyeket a kávézás során tapasztalt. Íz írásait sokan olvassák, megbíznak benne, regisztrálnak nála.

A nyávogós szerint vállalkozónak születni kell, a bevállalós azt mondja, hogy a vállalkozás tanulható.

A nyávogós szerint az nyer a hálózatépítéssel, aki idejében elkezdi, "könnyű azoknak akik 5 éve kezdték!" A bevállalós tudja, hogy 5 év múlva is lesznek akik azért nyávognak, hogy miért nem 5 éve kezdtem. 

A nyávogós szerint "mennyi embernek nem sikerült", a bevállalós tudja, hogy neki az a csapat segít majd, akiknek sikerült.

A nyávogós azért nyávog, mert orvostól-orvosig jár, és mindenhol egy csomót kell várakozni, a bevállalós már rendbe tette a magas vérnyomását, koleszterinjét. Sokkal dinamikusabb lett, többet mozog, ezzel az egészsége is tovább javul.

A nyávogós most is azon gondolkodik, hogy ez nem így van, a bevállalós tudja (mert a saját bőrén megtanulta), hogy pedig ez pontosan így van.


Jelen blogomat Vida Ági (gazdagmami.hu) hírlevele inspirálta. Ő hirdette meg (szó szerint idézem):

"Legyen ez a hét a tettek és nem a "sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen jó lenne, de nem mertem belevágni"-hete!"

És milyen igaza van! Tényleg hatalmas döntés, hogy, regisztrálj, megvásárolj három csomag kávét, és megtapasztald a ganoderma jótékony hatását?   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsi vagyok a véleményedre, de kérlek, ne itt tombold ki magad.:)